Steeds meer professionals in het groen, ontdekken het gemak van het Makita LXT platform. De uitwisselbaarheid van de 18V LXT accu in ruim 130 machines maakt het uitbreiden van het machinepark wel heel interessant.

Met de DLM460 wordt er een hele krachtige maaier toegevoegd aan de lijn accumaaiers. Hij heeft een uitgebalanceerde koolborstelloze motor, een maaibreedte van 46 cm, en is geschikt voor velden van 800 - 1600 m².Met zijn plaatstalen maaidek en goed gelagerde wielen is hij robuust en kan hij tegen een stootje. Het verstellen van de maaihoogte gebeurd centraal en kan in 5 standen, van 20 - 75 mm. De ruime vangbak van 60 liter zorgt ervoor dat je niet elke 5 minuten hoeft te ledigen. Wil je niet opvangen, maar muchen? Dat kan met deze accumaaier, een mulchplug wordt standaard meegeleverd.

Naast de nieuwe koolborstelloze motor is de DLM460 uitgerust met het Automatic Torque Drive systeem. Dit zorgt ervoor dat de motor zijn toerental aanpast op de weerstand die het maaimes ondervindt. Maai je lang gras, dan zal het mes meer weerstand ondervinden waardoor het toerental automatisch wordt verhoogd zodat het maairesultaat optimaal blijft. Is de weerstand laag, bij kort gras, dan zal het toerental worden verlaagd. Hierdoor maakt de maaier minder geluid en zul je langer kunnen maaien op 1 acculading, tot wel 45 minuten. Een tweede set accu's is met de snellader in 45 minuten vol. 

Met de introductie van deze maaier is het begin gemaakt naar een volledige lijn kwalitatieve accugrasmaaiers. Van particulier tot professional het Makita 18V LXT platform biedt de oplossing.

Bekijk hier meer specificaties van de nieuwe grasmaaier